Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@15:44:52 GMT

یک خبر؛ یک کلاس درس برای مدیریت بحران

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۱۱۳۳

یک خبر؛ یک کلاس درس برای مدیریت بحران

سپهر خلجی - مدرس دانشگاه و کارشناس رسانه: روایت اول: آبه شینزو نخست وزیر پیشین ژاپن در یک حادثه تروریستی جان باخت. آنچه از تصاویر رسمی و حاشیه‌ای این حادثه منتشر شده عمدتاً نماهای با فاصله و بدون انتشار تصاویر تأثرآور از جسد خونین آبه و اعمال شدید «مدیریت تصویر» بر این حادثه تلخ به منظور رعایت روان اجتماعی شهروندان ژاپنی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود یکماه قبل نیز یک حادثه تروریستی در ایالت تگزاس آمریکا رخ داد و یک تروریست با حمله به یک مدرسه بیش از بیست تن از دانش‌آموزان و مربیان را به ضرب گلوله کشت اما حتی یک فریم تصویر از جان باختگان این حادثه و اجساد خونین آنان منتشر نشد. آنچه از این حادثه منتشر شد صرفاً تصاویر با نماهای باز و با فاصله از محل رویداد و انتشار تصاویری از خانواده جان باختگان بود.

روایت دوم: در ماه‌های اخیر در ایران مواردی از حوادث تلخ روی داده است. از ترور شهید صیاد خدایی درب منزل و شهادت مأمور فراجا در شیراز به دست یکی از اشرار تا حادثه فروریختن ساختمان متروپل در آبادان که در همه این موارد رسانه‌های رسمی و بویژه شهروند خبرنگاران موبایل به دست در انتشار تصاویر تلخ و تأثرآور از این حوادث شامل جسد خونین شهید صیاد خدایی در خودرو و در مقابل دیدگان همسر و مادر و یا انتشار تصاویری از سربریدن مأمور فراجا و یا تصاویر له شده‌ جانباختگان متروپل و بیان اخبار عریان از حوادث و انتشار روایت‌های تأثرآور گوی سبقت را از هم ربودند.

موارد قابل توجهی از این دست و در هنگام وقوع حوادثی که افکار عمومی را متأثر و روان اجتماعی را دچار تشویش و التهاب کرده و به فضای عمومی کشور پالس ناامنی می‌دهد امکان بررسی دارد که چرا هیچ قانون و ضابطه‌ای در روایتگری بحران در رسانه‌های رسمی و اجتماعی در ایران وجود ندارد؟ مسئول این بی‌نظمی در شرایط بحران کجاست و چه نهادی مسئولیت نظارت و کنترل بر آن را دارد؟

به نظر می‌رسد لازم است دروازه‌بانی خبر با هدف کنترل و مقابله با بمباران اخبار منفی و التهاب آور جدی گرفته شود. باید سپری برای محافظت از افکار عمومی بی‌دفاع جامعه ایرانی ایجاد شود. نباید از اعمال دروازه‌بانی اخبار بیم داشته باشیم این یک رویه معمول در همه جوامع پیشرفته است.

ضروری است نهادهای مسئول از جمله مجلس شورای اسلامی و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و سایر نهادهای متولی با قدرت و به منظور تأمین امنیت روانی جامعه به وظایف خود عمل کنند. نباید گذاشت روان اجتماعی به دلیل رها شدگی فضای رسانه‌ای دچار آسیب شود.

۳ دایره روزنامه‌نگاری بحران چطور از حوادث و سوانح گزارش تهیه کنیم؟ چطور اخبار خودکشی را پوشش دهیم؟ کد خبر 689195 برچسب‌ها شینزو آبه ژاپن ارتباطات ژاپن رسانه‌ ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شینزو آبه ژاپن ارتباطات ژاپن رسانه ایرانی انتشار تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۱۷ مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت

آفتاب‌‌نیوز :

بابک یکتاپرست درباره جزئیات حوادث ترافیکی هفته گذشته گفت: در هفته‌ای که گذشت، ۲۳۳ حادثه ترافیکی به سازمان اورژانس کشور اعلام شد که به مصدومیت ۱۳۱۷ نفر و کشته شدن ۶۲ نفر، انجامیده است. در این بازه زمانی، ۱۱۱۷ مصدوم ناشی از حوادث رانندگی نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. همچنین ۲۰۰ نفر در محل درمان شدند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور درباره استان‌هایی که در هفته گذشته دارای بیشترین حوادث ترافیکی بودند نیز گفت: در استان سیستان وبلوچستان ۲۲ حادثه با ۱۲۴ مصدوم و دو فوتی، استان فارس ۲۰ حادثه با ۱۰۸ مصدوم ۱۰ فوتی و و در استان تهران ۱۸ حادثه با ۷۹ مصدوم و شش فوتی رخ داده است.

وی افزود: در این بازه زمانی، ۱۱ حادثه در حوزه حمل و نقل عمومی داشتیم که ۱۰۸ مصدوم و دو کشته برجای گذاشت. همچنین در حوزه حوادث تریلی و کامیون‌ها نیز ۱۰۱ زخمی و ۲۱ کشته اعلام شده است. در حوزه تصادفات وانت‌بار‌ها نیز در این هفته، ۷۲ زخمی و چهار کشته داشتیم.

یکتاپرست گفت: ۱۵ حادثه در مورد تصادفات موتورسیکلت‌ها به ثبت رسید که۵۶ نفر زخمی داشت و سه نفر نیز کشته شدند.

وی با اشاره به مهم‌ترین حادثه ترافیکی هفته گذشته افزود: در ۱۳ اردیبهشت ماه، یک دستگاه سمند با یک دستگاه خودروی سوزوکی تصادف کرد که این حادثه در تبریز، چهار کشته و سه مجروح برجای گذاشت. 

سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در هفته گذشته، ۴۱۲ حادثه غیرترافیکی به ثبت رسید که مهم‌ترین آن حادثه حریق یک لنج در جزیره هرمز بود که باعث فوتن سه نفر و زخمی شدن شش نفر شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • وقوع ۷۰ حریق و حادثه در سمنان/ ۳۲ نفر از حوادث نجات یافتند
  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید
  • ۱۳۱۷ مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • وقوع ۵ حادثه رانندگی در استان سمنان/ یک نفر جان باخت
  • مانوری برای محک آمادگی در برابر حوادث احتمالی