Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- دو اتوبوس در دو نقطه متفاوت از ایران از جاده خارج شدند، جان عزیر سربازان وطن و خبرنگاران را گرفتند؛ مرگ دلخراش دو خبرنگار و سربازمعلم‌هایی که از زاهدان عازم یزد بودند، بار دیگر توجه افکار عمومی ایران را به ماجرایی پرتکرار جلب کرد و حالا شدت وخامت و آسیب‌های هر‌روزه تصادفات رانندگی بیش از پیش ملموس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، به‌طور متوسط و براساس آمار رسمی پزشکی قانونی هر نیم‌ساعت یک ایرانی بر اثر تصادف رانندگی جان خود را از دست می‌دهد و این یعنی مرگ سالانه حدود ۱۷ هزارنفر و در این بین هم نزدیک به ۳۰ هزار نفر هم معلول می‌شوند؛ این عدد زمانی بیشتر عمق فاجعه را نشان می‌دهد که بدانیم تلفات تصادفات رانندگی در هر ۱۰ سال بیش از تمام شهدای جنگ تحمیلی است و به عبارتی این تصادفات در ایران تااندازه‌ای به آثار خسارت‌بار ویروس کرونا هم نزدیک است.
چرا حوادث تلخ جاده‌ای تکرار می شود
فربد زاوه کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با فرارو با اشاره به مشکلات خودرو‌های کاروتجاری در ایران، اظهار داشت: متاسفانه مشکلات این حوزه به حدی است که مسائل روزمره در این رابطه می‌تواند به بحران بدل شود، در این رابطه چند سالی می‌شود که معضلات اتوبوس‌ها و کامیون‌ها باعث رقم خوردن حوادث بی شمارشی شده، اما متاسفانه به دلیل شرایطی که وجود دارد می‌توان گفت وقوع چنین حوادثی جبران ناپذیر است.
وی افزود: در رابطه حادثه دو اتوبوس حامل خبرنگاران و سرباز معلم‌ها مشکل را باید کلان‌تر دید، به بیان دیگر وضعیت خودرو‌های کاروتجاری به دلیل مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، به نوعی وخیم است و با توجه به شرایط کشور نمی توان انتظار داشت که چنین حوادثی رخ ندهد، زیرا تمامی مسائل به مانند یک زنجیر به هم وصل است و هرگونه خللی در کار هر دانه‌ای می‌تواند منجر به بروز مشکل شود.
زاوه با تاکید بر اینکه تمام اتوبوس‌های تولید داخل به نوعی مونتاژ هستند، اضافه کرد: زمانی که کشور با تحریم روبرو است شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که همه چیز سر جای خودش باشد، این اتوبوس این خبرنگاران که با حادثه روبرو شد مدل چندان قدیمی نبود، مشکل آن جا نمایان می‌شود، که بر اساس پرس و جویی که من انجام داده‌ام، راننده بیش از ۷ سال بوده که اتوبوس را برای چک و سروریس به نمایندگی مجاز سازنده نبرده، این اتوبوس‌ها باید به صورت منظم و دوره‌ای سرویس شوند.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: این به معنای این به معنای آن نیست که نمایندگی و سازنده اتوبوس در کشور خدمات پس از فروش ارائه نمی‌دهد بلکه چنین امکانی وجود دارد، اما به دلیل افزایش هزینه‌های رانندگان، آن‌ها به نمایندگی مراجعه نمی‌کنند، بلکه نیاز خود را از طریق دیگری مرتفع می‌کند، زمانی که قیمت اتوبوس ۵۰۰ میلیونی در سه سال گذشته الان ۵ میلیارد تومان است، طبیعتاً هزینه‌های رانندگان نیز افزایش پیدا می‌کند، اما درآمد آن‌ها به مانند گذشته است، در نتیجه رانندگان برای جبران زیان‌های خود روی به استفاده از قطعات عمدتاً قاچاق و بی کیفیت می‌آورند، بنابراین خروجی چنین وضعیتی متاسفانه حوادث خونباری است که رخ می‌دهد.
وی یادآور شد: اتوبوسی که مدل سال ۸۵ است باید لوازم مصرفی آن که لنت‌ترمز نیزجزء آن است، مدام چک و بررسی شود، اما متاسفانه این کار انجام نمی‌شود، از سویی واردات برخی از قطعات ممنوع است تولید داخل کفاف بازار را نمی‌دهد و از سوی دیگر بی کیفیت است، در چنین وضعیتی قطعات قاچاق در بازار به وفور یافت می‌شود، همچنین به دلیل اینکه اساساً کالای قاچاق معلوم نیست که کیفیتش چگونه است، نتیجه موضوع بروز حادثه است.
زاوه تصریح کرد: در حال حاضر بی کیفیت‌ترین حلقه لاستیک اتوبوس در بازار حداقل ۱۵ میلیون قیمت دارد، که کیفیت خوبش نیز تا ۲۳ میلیون تومان وجود دارد، به بیان دیگر اگر یک راننده بخواهد تایر با کیفیت برای اتوبوس خود بیندازد باید سالی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه کند قطعاً با توجه به اوضاع اقتصادی و مسائلی که وجود دارد هیچ راننده‌ای چنین درآمدی در سال ندارد که بخواهد فقط سالی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه لاستیک کند، حالا شما در نظر بگیرید برای هر قطعه مصرفی نیز باید هزینه‌های سرسام آوری از سوی راننده پرداخت شود، که قطعا راننده چنین کاری نمی‌کند، با توجه به وضعیت بد اقتصادی رانندگان از قطعات قاچاق و بی کیفیت به اجبار استفاده می‌کنند.
وی بیان کرد: بنابراین اگر می‌خواهیم جلوی چنین حوادثی گرفته شود باید بستر‌های لازم را فراهم کرد، در این رابطه یک مانع اصلی وجود دارد، تا زمانی که مشکلات مربوط به تحریم وجود داشته باشد، ما نمی‌توانیم قطعات اصلی و باکیفیت را از کمپانی مادر وارد کنیم از سوی دیگر هر زمانی که یک تولید‌کننده کوچک به وزارت صمت اعلام می‌کند که فلان قطعه را تولید داخل کرده بلافاصله واردات آن ممنوع می‌شود بدون آنکه کیفیت قطعه تولید داخلی که اعلام شده مورد سنجش قرار گیرد.
زاوه خاطر نشان کرد: این در حالی است که به کارگیری چنین سیاستی زیان بسیار زیادی دارد، اگر ما بخواهیم یک قطعه مصرفی اتوبوس را تولید کنیم در حالی که تیراژ آن اتوبوس به زحمت به ۲ هزار دستگاه در سال می‌رسد عملاً هزینه طراحی و تولید آن قطعه غیراقتصادی است و کیفیتش نیز خوب از آب در نمی‌آید، زیرا که برای تولید قطعه باید پارامتر‌های مختلف مد نظر قرار گیرد، بنابراین همانطور که اشاره شد تمامی این صنعت به مانند یک زنجیره به هم مرتبط است و هرگونه مشکل در هر بخش می‌تواند سایر اجزا را نیز با اختلال همراه سازد، بنابراین برای جلوگیری از چنین وضعیتی باید اوضاع را به طور کلی تغییر داد تا دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: اتوبوس خبرنگاران ارابه های مرگ سوانح جاده ای اتوبوس سرباز معلم ها تصادف جاده ای اتوبوس های بی کیفیت چنین حوادثی بی کیفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۶۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید

امید بی‌نظیر قائم مقام مدیرعامل شرکت خودروسازی اسنا در حاشیه تحویل ۲۲ دستگاه اتوبوس درون شهری به شهرداری تهران گفت: شرکت اسنا از معدود تولید کنندگان اتوبوس‌های شهری است که نسبت به اجرای تعهدات خود در موعد مقرر جدیت دارد. وی در همین رابطه یادآور شد، تحویل 22 دستگاه اتوبوس به دلیل مجوزهای حمل و نقلی بوده و روند تحویل در هفته‌ها و ماههای آتی ادامه دارد.

بی‌نظیر در خصوص برنامه شرکت برای انعقاد قرار داد با دیگر شهرها گفت: با تعداد شهرداری‌های شهرهای بزرگ برای تامین و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی وارد مذاکره و امضا تفاهمنامه و حتی عقد قرارداد شده‌ایم و همواره توانسته‌ایم بموقع به تعهدات خود عمل کنیم.
تبریز و اصفهان و تهران از جمله‌ کلانشهرهایی که با قرارداد بسته و طبق قرارداد اتوبوس تحویل داده شده است. با کلانشهرهای دیگر هم تفاهمنامه و‌مذاکرات داشته  که امیدواریم تبدیل به قراردادهای اجرایی شود.

وی گفت: شرکت اسنا آمادگی دارد اتوبوس‌های تک کابین 12 متری، اتوبوس دو کابین BRT و تک کابین برقی مورد نیاز شهرداری‌ها را تامین کند و به سرعت نیاز فوری شهرداری‌ها را برطرف کند.

به گفته قائم مقام مدیرعامل شرکت اسنا، اتوبوس‌های 12 متری از سال گذشته بعد از تبریز تحویل کلانشهر تهران شده و این روند در خصوص شهرداری‌های اصفهان و تهران ادامه خواهد داشت. اتوبوس‌های BRT اسنا از سالیان گذشته همواره به مردم شهرهای تبریز، اصفهان و تهران خدمات ارائه می‌دهند و شهروندان این کلانشهرها علیرغم گذشته سالیان طولانی بکارگیری و فعالیت رضایت دارند.

بی‌نظیر در خصوص قرارداد این شرکت با شهرداری اصفهان گفت: قرارداد نسل جدید اتوبوسهای دوکابین BRT تولیدی اسنا نیز با شهرداری اصفهان امضا شده و تا پایان اردیبهشت بخشی از این قرارداد به شهرداری اصفهان تحویل داده می‌شود.

شرکت اسنا مدرن‌ترین و با امکانات‌ترین انواع اتوبوس ۱۲ و ۱۸ متری را تولید می‌کند. محصولات این شرکت از امکاناتی نظیر سیستم تهویه هوا، امکانات ویژه افراد کم‌توان و سالمند و فناوری‌های پیشرفته ایمنی از مسافران برخوردار بوده و با اتکا به توان مهندسان و کارگران ایرانی طراحی و تولید شده‌اند. 
تمامی صندلی‌های این اتوبوس‌ها پورت اختصاصی شارژ USB دارند و مسافران تا رسیدن به مقصد می‌توانند تلفن خود را نیز شارژ کنند. همچنین در اتوبوس‌ها از سیستم شبیه‌ساز سه بعدی همه جانبه برای حفظ ایمنی در مسیرهای پرتردد استفاده شده است. زیبایی ظاهری اتوبوسهای اسنا و رنگ‌های متنوع باعث زیبایی دکوراسیون شهری و مورد توجه هموطنان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۳ درصدی حوادث گازی در ایلام
  • رانندگان با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند
  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • تصادف در جاده اردبیل _ سرچم / ۲ فوتی و ۸ مصدوم
  • تصادف ۱۷۱ خودرو طی ۷۲ ساعت گذشته در آذربایجان شرقی
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است